Foto: Colourbox

Nyskabende strømforsyning vinder EU-pris

Monday 18 May 15

Om EIT

European Institute of Innovation & Technology (EIT) er et uafhængigt EU-organ, som blev etableret i 2008 med det formål at anspore til innovation og entreprenørskab i Europa. EIT bringer førende uddannelsesinstitutioner, forskningslaboratorier og virksomheder sammen for at danne såkaldte Knowledge and Information Communities (KIC).
Spinout-virksomheden fra DTU - Nordic Power Converters – har vundet EU-prisen EIT Venture Award for deres opfindsomme re-design af strømforsyningen.

Nordic Power Converters udvikling af en meget lille strømforsyning med bedre ydeevne og længere levetid end traditionelle strømforsyninger er blevet hædret med prisen EIT Venture Award. Prisen blev uddelt i Budapest den 7. maj af det uafhængige EU-organ for innovation og entreprenørskab European Institute of Innovation & Technology (EIT).

Nye veje til innovation 

I forbindelse med prisuddelingen udtalte Martin Kern, EIT Interim Director:

”Dette års EIT-prisvindere er fremragende eksempler på, hvordan man kan forvandle gode ideer til nye overbevisende løsninger for Europa. Vinderne viser os vejen til nye måder at være innovative på.”

Med EIT Venture Award følger en skræddersyet forløb med forretningsudvikling.

Nordic Power Converters er en spinoutvirksomhed fra DTU, som er baseret på et teknologisk gennembrud under fhv. studerende Mickey Madsens masterprojekt. Mickey Madsen er i dag medstifter og CEO i Nordic Power Converters. Gennembruddet gør det muligt at udskifte store og klodsede strømforsyninger med mindre, bedre og knapt så energislugende strømforsyninger. I første omgang satser virksomheden på strømforsyninger til LED-pærer. I 2020 ventes 9 milliarder enheder i verden at have indbygget strømforsyning.

Nordic Power Converters modtog tidligere i år Industriens Fonds Iværksætterpris 2014 som vinder af den første udgave af hardware-konkurrencen Danish Tech Challenge. Læs om deres sejr.

Related News  

video thumbnail image

video thumbnail image

News and filters

Get updated on news that match your filter.
https://www.cee.elektro.dtu.dk/news/Nyhed?id=%7B63584A44-A5E4-4C47-8DD0-305B5EDDD600%7D
17 NOVEMBER 2019