Tidlige prototyper på strømforsyningen (foto: Mickey Pierre Madsen)

DTU-iværksættere vandt to ud af fem kategorier i Venture Cup Idea Competition

Thursday 30 Jan 14

Hvem arbejder med Nordic Power Converters

Mickey Madsen, ph.d.-studerende
Jakob Mønster, forsknings assistent
Thomas Andersen, postdoc
Jeppe Pedersen, ph.d.-studerende
Lars Petersen, senior forsker
Regnar Paaske, forretningsudvikler
DTU var repræsenteret i hele ni af de 20 finalist-projekter og i 4 ud af 5 mulige kategorier i årets Venture Cup Idea Competition 2014. I sidste ende vandt DTU-projekter i to af kategorierne nemlig Cleantech & Environment og Life Science & Medtech.

Gennem de sidste 13 år har Venture Cup arbejdet på at hjælpe og inspirere unge iværksættere, og i dag er de vokset til at være en af Europas største non-profit organisationer, som hjælper unge iværksættere i gang bl.a. gennem økonomisk støtte, netværk og rådgivning.

Vi har talt med ph.d.-studerende Mickey Pierre Madsen fra DTU Elektro, som er en af de ledende kræfter bag Nordic Power Converters, der vandt Cleantech & Environment kategorien og præminen på 25.000:

Hvad er ideen kort fortalt?

"Nordic Power Converters har udviklet en banebrydende teknologi til strømforsyninger, der muliggør et globalt markedsgennembrud af LED belysning. Nordic Power Converters nye og patenterede strømforsynings-teknologi øger LED pærens holdbarhed dramatisk og reducerer størrelse og pris uden at gå på kompromis med effektiviteten. Ud over LED belysning kan teknologien anvendes i alt fra små enheder til rumindustrien.”

Hvordan opstod ideen til Nordic Power Concverters?

”Idéen til Nordic Power Converters opstod i foråret 2012, hvor jeg arbejdede på mit speciale inden for en ny type strømforsyninger,” forklarer Mickey Madsen, og fortsætter: ”I løbet af mit speciale opfandt jeg en ny måde hvorpå disse strømforsyninger kan laves billigt, småt og samtidig med lang levetid. Denne idé har DTU søgt patent på, og jeg begyndte i den forbindelse at tænke på de kommercielle muligheder for udnyttelse af idéen. Denne type strømforsyninger har vist sig at være utrolig velegnet til LED belysning, hvor der samtidig er et stort og hurtigt voksende marked, som efterspørger de muligheder, disse strømforsyninger giver.”

Hvad er din involvering i Nordic Power Converters?

”Min rolle har været at lede projektet og samle de rigtige mennesker, der kunne hjælpe mig med at få lavet den tekniske udvikling. Derudover har jeg arbejdet videre på forretningsplan og IPR strategi samt begyndt det indledende samarbejde med virksomheder og investorer. Det har ledt til, at vi i dag er et team på 5-6 personer, som arbejder på at kommercialisere den patent familie der er blevet opbygget til denne type strømforsyninger gennem de sidste to.”

Hvad er potentialet?
"Potentialet er meget stort! Alene indenfor LED-markedet er det realistisk at opnå royalties på over 100 mio. kr. om året. Derudover er der en lang række andre applikationer, hvor teknologien kan anvendes."
Mickey Pierre Madsen, ph.d.-studerende

”Vores første fokus er at få en af de tre ledende LED-producenter til at bruge vores strømforsyninger i deres produkter mod at betale os royalties ud af den besparelse, de opnår ved at anvende vores teknologi. Potentialet er meget stort! Alene indenfor LED-markedet er det realistisk at opnå royalties på over 100 mio. kr. om året. Derudover er der en lang række andre applikationer, hvor teknologien kan anvendes."

Hvad bliver næste skridt?

”Vi har lige fået bevilliget midler til de næste 6 måneder. I denne periode skal vi have færdigudviklet vores første fuldt funktionsdygtige demonstrator, der kan bruges som showcase for investorer og potentielle kunder og strategiske partnere. Sideløbende skal der arbejdes på at sikre den nødvendige investering, der skal til for at sikre at vi kan få etableret et solidt og levedygtig spin-out, der kan realisere teknologiens fulde potentiale.”

Hvad skal I bruge præmiepengene til?

”De 25.000 kr. skal bruges til at etablerere firmastrukturen samt sikre world class finansiering fra f.eks. Silicon Valley.”

I kategorien Life Science &MedTech vandt projektet NEMdose med deltagelse fra Danmarks Tekniske Universitet,
Københavns Universitet og Copenhagen Business School.

NEMdose er en komplet farmaceutisk produktionsplatform for automatiseret blanding af personlige synkbare doseringsformer. NEMdose er en ny tilgang til tilberedning af enkelt lægemiddel eller "poly drug" doser som skal forbedre medicinsk behandling af patienterne og reducere sundhedsudgifterne.

Billede fra præmieoverrækkelsen. På billedet ses forskningsassistent Jakob Mønster og Regnar Paaske, forretningsudvikler (Foto: Venture Cup)

Billede fra præmieoverrækkelsen. På billedet ses forskningsassistent Jakob Mønster og Regnar Paaske, forretningsudvikler (Foto: Venture Cup)

Fakta om Venture Cup:

Deltagere i idékonkurrencen kan vinde 25.000 kr. i hver af de fem kategorier samt 25.000 kr. i Peoples Choice Award!

Deltagelse giver adgang til rådgivere, workshops, et omfattende netværk af investorer, industri eksperter og andre iværksættere; alle deltagere modtager feedback fra vores kvalificerede jurymedlemmer.

Du kan se alle kategorier og finalister her 

Senere på året finder Venture Cup Start-up Competition 2014 sted, som er den store konkurrence, hvor man kan vinde 250.000.

News and filters

Get updated on news that match your filter.